Beliggenhet

Hvordan komme til Barnimstrasse

De tre viktigste innfallsportene til Berlin er flyplassene Schönefeldt og Tegel og hovedjernbanestasjonen Hauptbahnhof.   For besøkene fra Norge er det flyplassene folk kommer til, Schönefeldt for dem som flyr med Norwegian
og Tegel om man bruker SAS.   Når man skal til “Berlinapartment” i Barnimstrasse fra nevnte 3 hovedinnfallsporter går turen alltid via Alexanderplatz, som var sentrum i Østberlin, som er et trafikk-knutepunkt med stor jernbane og S-bahn stasjon og som kjennetegnes ved Berlins berømte fjernsynstårn (Fernsehturm)

Fra Alexanderplatz er det enkelt å komme til Barnimstrasse, som ligger ca.1 km unna. Til fots tilbakelegges strekningen på 10 – 15 minutter.   Trikkene M4, M5 og M6 stopper rett på utsiden av Alexanderplatz jernbanestasjon, på samme siden som fjernsynstårnet. På dagtid er det aldri mer enn 3-4 minutter mellom hver avgang. Stig av trikken på den 2 holdeplassen, Mollstrasse/Otto Braunstrasse. (Vær forsiktig, ikke gå på rødt. Mollstrasse/Otto Braunstrasse er et stort kryss med mye trafikk i stor fart.) VIKTIG: Når du skal til leiligheten fra Alexanderplatz, ikke ta trikk det står Hackescher Markt på. DE GÅR I MOTSATT RETNING !

 

Men skal du fra Barnimstrasse mot Alexanderplatz, så ta trikk det står Hackescher Markt på. Dette er endestasjon for trikkelinjene M4, M5 og M6 og et egnet utgangspunkt for turistiske aktiviteter. Fra Dirkenstrasse, mellom jernbanestasjonen og Galleria kjøpesenter kan man ta taxi. Turen tar ca. 5 minutter og koster om lag 6 Euro. Se til at du har kontanter da det ikke er sikkert du kan bruke kort.

Taxi er rimelig i Berlin.  Fra flyplassen Schönefeldt og til Alexanderplatz koster det ca 45 – 50 Euro.  Jeg vil tro omtrent det samme fra Tegel, men er mer usikker her.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest